Ejendomshandel
- Nemt, hurtigt & overskueligt
- Hjulpet mere end 500+ familier i Danmark
- Specialiseret i ejendomshandel
- Inkluderet telefonisk juridisk rådgivningssamtale
- Vi er med under hele forløbet
Står du midt i en ejendomshandel, og har du brug for hjælp til udarbejdelse af de nødvendige juridiske dokumenter?
Hos Familiehandlen har vi sammensat den ideelle køberrådgivningspakke, til dig der gerne vil foretage en ejendomshandel.
Vi hjælper dig igennem hele processen og er dermed din juridiske partner fra start til slut.
Konkurrenter (gennemsnit): 10.295 DKK
Vores faste pris: 7.995 DKK
- Gratis & uforpligtende snak inden for 24 timer
Hvad hjælper vi med?
- GENNEMGANG AF DOKUMENTER OG KØBSAFTALE
- UDARBEJDELSE / KONTROL OG TINGLYSNING AF SKØDE
- UDARBEJDELSE / KONTROL AF REFUSIONSOPGØRELSE
- KORRESPONDANCE MED BANK OG MÆGLER
- GODKENDELSESSKRIVELSE OG GODKENDELSE AF HANDEL
- PRISFORHANDLING
- 20 MINUTTERS JURIDISK RÅDGIVNING
Hvad er en ejendomshandel?
For mange er en ejendomshandel en af de største investeringer, de foretager sig i deres liv, hvis ikke den største.
Derfor er det også utroligt vigtigt, at der er fuldstændig styr på alle juridiske dokumenter, så glæden over at skulle flytte ind i et nyt hjem ikke overdøves af bekymringerne om, at der er noget galt.
Måske er du selv ved at kigge efter den fremtidige drømmebolig, og tanken om at købe en ejendom ligger ikke fjernt ude i fremtiden. Men en ejendomshandel er en smule mere kompleks end blot en købsaftale mellem 2 parter.
I denne købsaftale er der nemlig nogle helt bestemte processer, frister og juridiske forhold, som skal være på plads, før at bolighandlen gør sig endeligt gyldig.
Hos Familiehandlen er vi eksperter i juridisk rådgivning indenfor netop handel og overdragelse af ejendomme, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med udarbejdelse samt gennemlæsning af de juridiske dokumenter forbindelse med din ejendomshandel.
Ejendomshandel med Familiehandlen
- Nemt
- Billigt
- Trygt
Lad os tage en gratis & uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig
Hvordan forløber processen?
Når først at du har fundet din drømmebolig, og det samtidig viser sig, at sælger er villig til at sælge boligen til dig, så er første skridt at få udarbejdet en købsaftale. Som oftest vil det være en ejendomsmægler, som står for udarbejdelsen af denne, men det kan også være en advokat, hvis nu handlen foregår uden en ejendomsmægler.
Købsaftalen skal være underskrevet af begge parter, før den betragtes som værende bindende, og er den blot underskrevet af en af parterne, så ses den altså stadig som et tilbud til den anden part.
Aftalen kan godt fortrydes
Skulle det ske, at du kort efter at have underskrevet købsaftalen alligevel fortryder, så har du 6 hverdage fra at begge parter har underskrevet aftalen. Dog vil du så blive pålagt at skulle betale sælger 1% af den aftalte pris for boligen som en form for kompensation.
Sørg for at have advokatforbehold i købsaftalen
Når du har et advokatforbehold, så betyder det, at købsaftalen ikke er bindende, hvis ikke din advokat eller juridiske rådgiver kan sige god for handlen, også selvom du allerede har skrevet under.
Med et advokatforbehold har du muligheden for at underskrive købsaftalen og derefter gennemgå papirerne sammen med din rådgive. Skulle der være nogle juridiske uoverensstemmelser i forbindelse med ejendomshandlen, så kan du dermed blive frigjort fra aftalen uden at skulle betale kompensation til sælger.
Advokatforbeholdet er altså din sikkerhed for, at handlen er forløbet på et ordentligt grundlag.
Handlen skal godkendes med et godkendelsesskrive
Efter at din rådgiver har set alle betingelserne for købsaftalen igennem, så vil du efterfølgende få en masse rådgivning omkring ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og dine juridiske forhold i det hele taget.
Er alt som det skal være i forbindelse med handlen, så vil den juridiske rådgiver sende en godkendelsesskrive til ejendomsmægleren, hvori det fremgår at handlen kan godkendes.
Tinglysning af skøde
Efter at handlen er endeligt godkendt, så bliver der oprettet et skøde, som underskrives af både køber og sælger med NemID, hvorefter skødet indsendes til tinglysning.
Efter at skødet er blevet tinglyst, så begynder henholdsvis købers og sælgers banker at overføre eventuelle tinglysningsafgifter mellem sælgers lån og købers lån, samtidig med at købers bank hjemtager købers lån mens at sælgers bank indfrier og aflyser sælgers lån.
Efter at tinglysningen af skødet er gennemført, kan betalingen til sælger foregå. Oftest bliver der tilbageholdt et mindre beløb, hvis ikke allerede at refusionsopgørelsen også er godkendt.
Refusionsopgørelsen
Med andre ord kan refusionsopgørelsen beskrives som overdragelsen af forbrugsudgifter, skatter og andre faste udgifter, der er forbundet til ejendommen mellem køber og sælger. Da disse beløb oftest opkræves forskudt af hinanden, så bliver udgifterne opgjort og fordelt mellem de to parter, hvor skæringsdagen er den overtagelsesdato, der står skrevet i købsaftalen.
Denne dag er det vigtigt at få aflæst forbrugsmålere, så det er tydeligt, hvad der skal opkræves fra sælger, og hvad der skal opkræves fra køber.
Hvordan vælger du det rigtige boliglån til din ejendomshandel?
Ligesom andre investeringer såsom aktieinvesteringer og lignende, så kan du også foretage dit boliglån med en høj eller lav risiko.
Når der er tale om risiko i denne henseende, så omhandler det i høj grad forrentningen af dit boliglån, som du kan vælge at fastforrente eller rentetilpasse.
Med et fastforrentet lån ved du præcis, hvor meget lånet kommer til at koste, uanset om markedsrenten enten stiger eller falder.
Hvis du har et boliglån med 2% i rente, så vil den altså forblive på 2% uanset, hvad der sker.
Dermed har du altså også en sikkerhed i at vide præcis, hvor meget du skal tilbagebetale, hvilket du kan planlægge din private økonomi efter.
Et rentetilpasningslån vil enten blive genforhandlet hvert halve år eller hver tredje år, alt efter hvilket lån du vælger. Her er risikoen høj, da du ikke kan forudsige om renten vil stige eller falde, og dermed ved du heller ikke, hvad boliglånet kommer til at koste dig i alt.
Fordelen ved et rentetilpasningslån er, at du virkelig kan opnå en lav rente, hvilket gør lånet meget billigere, og dermed giver dig større økonomisk frihed. Omvendt kan renten også stige markant, og dermed bliver dit boliglån pludselig dyrere.
Der er altså en stor uforudsigelighed ved et rentetilpasningslån, som enten kan gå hen og blive en stor økonomisk fordel for dig, eller ende med at blive en dyrere fornøjelse.
Du kan læse meget mere om boliglån i forbindelse med en ejendomshandel her.
Vi står klar til at hjælpe dig med din ejendomshandel
Hvis du skulle få brug for hjælp til alt det juridiske i forbindelse med din ejendomshandel, så står vi hos Familiehandlen altid klar til at hjælpe dig sikkert igennem processen.
Du er altid mere end velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have nogle spørgsmål angående din ejendomshandel, så kan vi tage en uforpligtende snak omkring det hele.
Forældrekøb med Familiehandlen
Nemt. Billigt. Trygt.
Vi er klar til at hjælpe dig.
Bliv ringet op af en familiehandlen advokat!
- Vi ringer tilbage inden for 24 timer