Samejeoverenskomst

Der er inkluderet 20 minutters telefonisk juridisk rådgivning i forbindelse med denne service

Har du købt ejendom med din kæreste, din samlever, din bror, din veninde eller en helt anden, så bør I overveje at oprette en samejeoverenskomst.

Det kan hurtigt blive kompliceret, hvis I pludselig ikke har de samme ønsker for ejendommen længere.

Læs meget mere omkring samejeoverenskomster i artiklen her.

Pris: 4.995 DKK

Lad os tage en uforpligtende snak

Hvad hjælper vi med?

Hvad er en samejeoverenskomst?

Måske du og din kæreste går fra hinanden, hvorefter en ønsker at sælge og en anden ønsker at beholde boligen. 

Hvordan kommer I så lige bedst muligt ud på den anden side, uden at tabe for meget i eventuelt salg, og uden at blive uvenner endnu en gang?

En samejeoverenskomst er en aftale, som man indgår via dokumentation og underskrift, når man har købt en ejendom sammen som venner, familie eller samlevere.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvilke regler der gælder i samejet – og når man ikke er gift, opstår der ikke automatisk en form for formuefællesskab, som begge er ansvarlige for.

Hos Familiehandlen opfordrer vi jer til at oprette en samejeoverenskomst, idet vi kan se, at det går galt for mange danskere, når de bevæger sig ud i ejendomshandel med en ven eller samlever uden en samejeoverenskomst.

Dette kan også være en samejeoverenskomst i forhold til et sommerhus eller andelsbolig.

Hvad er en samejeoverenskomst? - Familiehandlen

Er der forskel på samejeoverenskomst og samejekontrakt?

Ordet samejeoverenskomst og ordet samejekontrakt henviser begge til den samme aftale, som to eller flere individer indgår ved indkøb af fast ejendom.

Dette gør man for at undgå misforståelser og komplikationer i tilfælde af, at relationen blandt parterne ændrer sig og resulterer i forskellige ønsker for den faste ejendoms fremtid. 

Om du kalder det en samejeoverenskomst eller en samejekontrakt er ligegyldigt.

Begge begreber henviser til det samme og har samme effekt og gyldighed.

Konsekvenser uden en samejeoverenskomst

Det kan til tider være svært at se nødvendigheden af overenskomsten, idet overenskomsten ofte involverer individer, som på en ene eller anden måde holder af hinanden.

Man er lykkelig og ønsker ikke at forholdet går i stykker, når der investeres i fast ejendom sammen. 

Dog bliver det hurtigt meget kompliceret, når en af de involverede ikke længere har samme interesse i relationen samt ejendommen og pludselig vil sælge.

Der er stadig følelser involveret og relationen blandt parterne er blevet indviklet, hvilket ofte fører til irrationelle udfald.

I kan derfor komme i klemme på mange måder, hvis ikke I opretter en samejeoverenskomst, når I f.eks. er ugifte samlevende.

Det kan ende så galt som personlig konkurs, som vi beskriver i eksemplet herunder: 

To individer (lad os kalde dem Karl og Mathilde) er forelskede og vælger at investere i fast ejendom.

Af diverse årsager stopper Mathilde senere med at afdrage på lån til banken, hvilket betyder at Karl nu bliver kontaktet af banken angående problemet.

Banken vil nu kræve ekstra betaling af afdrag på lån af Karl, fordi Karl og Mathilde har investeret i ejendommen sammen og derfor hæfter solidarisk for lånet.

Hvis ikke Karl har midlerne til at betale afdragene for Mathilde, ender ejendommen på tvangsauktion og Karl ender med personlig konkurs.” 

Uanset hvor forelsket du er, eller hvor meget du stoler på din bedste ven, er der ingen undskyldning god nok for ikke at oprette en samejeoverenskomst.

Det handler om at sikre sin egen fremtid økonomisk – selvom man uden tvivl har de bedste intentioner og forhåbninger til pågældende forhold.

Samejeoverenskomst med Familiehandlen

Lad os tage en gratis & uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig

Hvad skal der stå i en samejeoverenskomst?

Der  visse punkter, der som minimum må indgå i dokumentet, hvis det skal forhindre konflikter på optimal vis.

Nedenstående kan ses som et overordnet udkast og eksempel på en samejeoverenskomst og dens indhold.

  1. Klare retningslinjer for salg af ejendommen, hvis I eksempelvis er kærester og går fra hinanden, eller der er anden årsag til, at en part ønsker at sælge.
     
  2. Notere hvor meget alle, som er involveret, har indskudt i ejendommen – både i forhold til udbetaling men også renovering mv.
     
  3. Notere hvor stor en del af udgifter, de involverede løbende skal betale hver – specielt i tilfælde af, at en betaler mere end den anden.

     

  4. I bør lave fremtidige aftaler for, hvad der sker med ejendommen, hvis en af parterne dør. 

Skal en samejeoverenskomst tinglyses?

Det er naturligt at tro, at en samejeoverenskomst skal tinglyses ligesom skøder og ægtepagter, for at den kan blive juridisk gyldig.

Dog er det ikke nødvendigt med tinglysning af en samejeoverenskomst, der er gyldig, så snart de involverede parter har underskrevet aftalen.

Har vi brug for en samejeoverenskomst?

At oprette en form for gyldig aftale, hvad end du vil kalde aftalen en samejeoverenskomst eller en samejekontrakt, er det bestemt noget, vi anbefaler hos Familiehandlen.

Der kan ualmindeligt hurtigt opstå unødvendige konflikter uden en samejeoverenskomst, og det er desværre noget, vi oplever ofte.

Spar hinanden for unødvendige skænderier og dig selv for en masse bekymringer ved at oprette en samejeoverenskomst, når I køber fast ejendom sammen. 

Om I skal bruge en samejeoverenskomst til jeres hus, lejlighed, andelsbolig, sommerhus eller anden fast ejendom, kan vi rådgive og hjælpe jer til at skabe den bedste samejeoverenskomst til jeres behov.

I er altid velkomne til at kontakte os og få en uforpligtende samtale!

Familieoverdragelse med Familiehandlen

Lad os tage en gratis & uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig

Hvem er Familiehandlen?

Det skal være både effektivt, nemt og billigt at få styr på juridiske dokumenter, og vi har fundet en løsning, så disse kan kombineres.

Derfor kan du trygt bruge os som din juridiske højre hånd, og samtidig oprette en samejeoverenskomst til en rigtig god pris. 

Vi glæder os til at høre fra dig!

Samejeoverenskomst med Familiehandlen

Nemt. Billigt. Trygt.

Vi er klar til at hjælpe dig.
Bliv ringet op af en familiehandlen advokat!