Skatteminister: Nu kommer de nye offentlige ejendomsvurderinger

De nye offentlige ejendomsvurderinger har været længe undervejs, men nu er de lige på trapperne, har skatteministeren netop meddelt.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Der har længe været nye offentlige ejendomsvurderinger på vej – det skrev vi eksempelvis også om her. Nu har skatteministeren i en pressemeddelelse meldt ud, at de første vurderinger kommer på den anden side af sommerferien.

Kritik af vurderingssystemet

Som vi heller ikke lagde skjul på her, har vurderingssystemet, som Vurderingsstyrelsen står bag, været udsat får hård kritik, fordi man ikke mente, at vurderingerne ikke var retvisende, og det nye ejendomsvurderingssystem har faktisk været undervejs siden 2013.

Systemet testes

På den anden side af sommerferien modtager 50.000 boligejere en besked i deres e-boks om, at der foreligger en ny offentlig ejendomsvurdering af deres ejendom. De nye vurderinger kan have positivt udfald eller negativt udfald for boligejerne afhængigt af deres situation.

Den store vurdering i 2022

Mens de første 50.000 vurderinger forventes at blive udsendt i september 2021 for at teste systemet, udsender man i foråret 2022 yderligere 100.000 vurderinger af parcel- og rækkehuse. I andet halvår af 2022 forventer man at udsende vurderinger til de resterende 700.000 boligejere.

 

Sommerhusejere kommer bagerst i køen

Både sommerhuse, ejerlejligheder og mere komplicerede ejerboliger modtager først vurderinger efter paracel- og rækkehusejerne. De skal derfor vente et stykke tid endnu, før deres bolig bliver vurderet.

Danskerne skal have 14 mia. tilbagebetalt

Står I overfor en familieoverdragelse?

De nye offentlige ejendomsvurderinger har stor betydning for jer, hvis I ønsker at lave en familieoverdragelse af jeres ejendom. Det skyldes, at de offentlige ejendomsvurderinger i mange tilfælde vil være lavere nu, fordi den seneste vurdering kom i 2011, og derfor kan I opnå en fordelagtig familiehandel ved at handle ejendommen til den vurdering. Kontakt os her, hvis I har spørgsmål eller ønsker rådgivning til  jeres familieoverdragelse.

Har du brug for hjælp? - Familiehandlen

Del dette indlæg:

Lise Roulund

Lise Roulund

Advokat

Vi er klar til at hjælpe dig.
Bliv ringet op af en familiehandlen advokat!

Nemt. Billigt. Trygt.