Familiehandel uden ejendomsmægler – kan man det?

Hvis I ønsker at sælge eller overdrage jeres bolig til et nært familiemedlem, kan I godt fuldføre en familiehandel uden ejendomsmægler. Her kan I læse om fordele og ulemper ved at sælge en bolig uden en ejendomsmægler.

En økonomisk fordel

En ejendomsmægler skal have salær for at sælge jeres bolig, og det sparer I, når I selv sælger den. En ejendomsmægler står for annonceringen af jeres bolig, men eftersom I selv har fundet køberen, har I ikke brug for hjælp til den del af processen. En ejendomsmægler står dog også for papirarbejdet vedrørende salget, og det er altså den arbejdsopgave, der bliver jeres, hvis I dropper hjælpen fra mægleren.

Familiehandel uden ejendomsmægler

Købsaftalen er ikke altid en nødvendighed

I en familiehandel er det ikke altid nødvendigt at lave en købsaftale. Udarbejdelsen af et skøde eller et skøde og en refusionsopgørelse er oftest tilstrækkeligt. Det kommer an på den konkrete sag.

Overvej huseftersynsordningen

I skal gøre det op med jer selv, om I ønsker at benytte huseftersynsordningen. Det betyder, at I skal tage stilling til, om I vil have udarbejdet en tilstandsrapport og elinstallationsrapport, hvilket giver køber mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring. Hvis I ikke benytter huseftersynsordningen, er I erstatningsansvarlige i 10 år fra overtagelsdatoen. I kan læse mere om ejerskifteforsikring i forbindelse med en familieoverdragelse her.

Huseftersynsordningen

Få hjælp til overdragelsen

Vi hjælper jer med en familiehandel uden ejendomsmægler  – kontakt os her og lad os hjælpe jer med at gennemgå handlen, så vi kan sikre, at alle vilkår i aftalen er fordelagtige for både køber og sælger. Se vores samlede pakkeløsning her.

Del dette indlæg:

Picture of Familiehandlen

Familiehandlen

Juridiske eksperter

Vi er klar til at hjælpe dig.
Bliv ringet op af en familiehandlen advokat!

Nemt. Billigt. Trygt.