3 gode grunde til, hvorfor du skal tegne en krydslivsforsikring

Har du tænkt over, hvad der skal ske, hvis du går bort i en tidlig alder, eller hvis nu din partner gør? Er I forsikrede, og i så fald hvordan?

Har du tænkt over, hvad der skal ske, hvis du går bort i en tidlig alder, eller hvis nu din partner gør? Er I forsikrede, og i så fald hvordan?

Med en krydslivsforsikring kan du sikre, at din partner får udbetalt en erstatning, hvis du går bort, også selvom I ikke er gift. Omvendt vil du også kunne få udbetalt en erstatning, hvis din partner går bort i en tidlig alder, og vedkommende naturligvis har tegnet en sådan forsikring.

En krydslivsforsikring er altså særlig interessant at kigge på, som f.eks. ugifte samlevere, der enten har en ejendom sammen, børn sammen eller begge dele.

Du kan altså anskue krydslivsforsikringen som en slags livsforsikring, og den fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet for dine nærmeste, hvis ulykken skulle ske.

Hvem forsikrer hvem ved en krydslivsforsikring?

Helt kort beskrevet, så vil du som forsikringstager tegne en forsikring på din partner. Det vil altså sige, at hvis din partner dør, vil du få udbetalt en erstatning. Med andre ord så forsikrer du altså din partner.

Derfor er det også stærkt anbefalelsesværdigt, at begge parter tegner en krydslivsforsikring på den anden part, så I er økonomisk sikrede, uanset hvem der skulle gå tidligst bort.

Som forsikringstager ejer du altså forsikringen, mens den anden part bliver anset som den forsikrede.

Skulle din partner gå bort før dig, modtager du altså en forsikringssum, men er det dig som dør først, så vil din partner ikke modtage noget, medmindre at vedkommende altså ejer en krydslivsforsikring på dig også.  

Hvad er forskellen på en almindelig livsforsikring og en krydslivsforsikring?

Først og fremmest er det vigtigt at adskille ægtepar fra ugifte samlevere. Det spiller nemlig en afgørende betydning for, om I skal vælge en livsforsikring eller en krydslivsforsikring.

Som ugifte samlevere er det anbefalelsesværdigt at tegne en krydslivsforsikring fremfor en livsforsikring, da I bl.a. ikke skal betale boafgift af erstatningen, som ellers er påkrævet for ægtepar og registrerede partnere.

Desuden betyder dette også, at hvis I tegner en livsforsikring, så angiver I hinanden som begunstigede, hvilket medfører boafgift ved eventuelt udbetalt erstatning. Og samtidig skal erstatningen deles med tvangsarvinger.

Den stærkeste økonomiske situation som I kan sætte hinanden i som ugifte samlevere, vil altså være at tegne en krydslivsforsikring, da der hverken kan komme krav fra staten eller fra eventuelle tvangsarvinger.

Her kommer de 3 gode grunde til, hvorfor du skal tegne en krydslivsforsikring

Som vi også skriver i overskriften, så omhandler denne artikel 3 gode grunde til, hvorfor du bør overveje en krydslivsforsikring. Så her vil vi altså lige opsummere de 3 grunde, så du har dem knivskarpt i erindringen.

  1. Som ugifte samlevere sikrer i hinandens økonomiske situation, hvis en af jer skulle gå bort alt for tidligt. Dermed kan I altså opretholde det liv og den livsstil, selvom der nu kun er 1 indkomst til at finansiere det.

  2. Med en krydslivsforsikring skal I ikke betale boafgift, som det ellers er påkrævet for ”begunstigede” ægtepar eller registrerede partnere.

  3. Du skal ikke dele en erstatning med tvangsarvinger, når I har tegnet en krydslivsforsikring, hvilket også er en økonomisk fordel for dig.

Hvor stor erstatningssum kan du få udbetalt?

Erstatningen ved en krydslivsforsikring kan variere meget, og det kommer helt an på, hvordan du tegner forsikringen.

Det normale spænd går fra 500.000 op til 2.500.000 kroner, og det vil være nødvendigt at forholde jer til jeres nuværende situation.

Hvordan ville I kunne få jeres nuværende hverdag til at hænge sammen, hvis I pludselig kun havde en indtægt. Dette forhold er helt essentielt, når det omhandler den måde, som du sammensætter forsikringen på.

Ofte er der gode muligheder for at beregne prisen for netop dit behov og din situation, hvilket naturligvis har indflydelse på den erstatningssum, som du nu engang må få udbetalt.  

Vi står klar til at hjælpe dig allerede i dag

Når det kommer til testamenter, ægtepagter eller samejeoverenskomster, så er vi klar til at rådgive dig nærmere om, hvordan du skal bære dig ad.

Desuden er vi også specialister i familiehandler, så tøv endelig ikke med at skrive eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Del dette indlæg:

Picture of Familiehandlen

Familiehandlen

Juridiske eksperter

Vi er klar til at hjælpe dig.
Bliv ringet op af en familiehandlen advokat!

Nemt. Billigt. Trygt.