Hvordan kan man kompensere øvrige børn i en familieoverdragelse?

Hvis du overdrager din ejendom til dit ene barn i en familieoverdragelse, har du formentlig tænkt over, hvordan du kan kompensere dine andre børn. Det kan du læse mere om i artiklen her.

Ét barn får ejendommen – hvad så med de to andre?

Du ved sikkert, at du med 15 %-reglen kan overdrage din ejendom til dit barn på fordelagtige vilkår – ellers kan du læse mere om det her og her.

Hvis du gør det, står du sikkert tilbage med et ønske om at kompensere dine øvrige børn, til hvem du ikke har mulighed for at overdrage en ejendom.

Indskriv det i dit testamente

Du kan indskrive i dit testamente, at barn A har fået overdraget din ejendom, hvorfor barn B og C skal arve et beløb tilsvarende ejendommen, når du dør. Kontakt os her, hvis du har brug for hjælp til udformningen af dit testamente. Her kan du læse mere om, hvad det koster, når vi skal hjælpe dig med at lave et testamente.

Læs også artiklen: Derfor er det vigtigt at have et testamente

Indskriv i testamente - Familiehandlen

Skattefrie gaver

Hvert år må forældre hver give deres børn et skattefrit beløb på 68.700 kr. (2021-sats). Hvis beløber overstiger dette, skal der betales 15 % i skat af det overstigende beløb. Derfor kan forældre også kompensere deres øvrige børn ved hvert år at udbetale dem et kontant pengebeløb.

Har I brug for hjælp?

Vi er eksperter i familieovedragelser og -handler, og står derfor klar til at hjælpe jer både med selve overdragelsen, men også hvordan I kompenserer dine øvrige børn. Kontakt os her, så vi kan hjælpe jer med den rette rådgivning.

Eksperter i familieovedragelser og -handler - Familiehandlen

Del dette indlæg:

Lise Roulund

Lise Roulund

Advokat

Vi er klar til at hjælpe dig.
Bliv ringet op af en familiehandlen advokat!

Nemt. Billigt. Trygt.